Egy amerikai cég vezetői pont azután váltak meg részesedésüktől, hogy hackerek adatokat loptak tőlük

gazdaság
2017 szeptember 08., 03:09
comments 39

Pár óra alatt 13 százalékot vesztett értékéből az Equifax nevű, hiteleseket osztályozó amerikai cég, miután bejelentette, hogy idén július 29-én számítógépes bűnözők a rendszereiket feltörve megszerezték 209 ezer ügyfelük társadalombiztosítási számát, születési adatait, lakcímét, személyi azonosítóinak és hitelkártyáinak számait. A Bloomberg szerint ez így összességében az amerikai történelem egyik legsúlyosabb kiberbetörése volt.

És ez még nem minden, az adatlopásnál is nagyobb botrány törhet ki abból, hogy a cég saját bevallása szerint három felső vezetőjük, a pénzügyi igazgató John Gamble, az informatikai megoldásokért felelős Joseph Lougharn és a munkaügyis Rodolfo Ploder a hackertámadás után három, illetve négy nappal összesen 1,8 millió dollárnyi részvénytől szabadult meg. A cég közleménye szerint "csak részvényeik egy kis részétől" váltak meg az előre be nem jelentett üzletek során, amikor "még nem volt tudomásuk a betörésről".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.