Hat Tesco zár be a hétvégi sztrájk miatt

gazdaság
2017 szeptember 08., 15:42
comments 167

Miután a Tesconál működő szakszervezetek pénteken délután bejelentették, hogy pénteken 16 órától 24 óráig, szombaton 10 órától 24 óráig sztrájkolnak a Tesco-Global Zrt. munkavállalói, 

az áruházlánc sajtóosztálya közölte, hogy az áruházaik többsége továbbra is nyitva tart, jelenleg 6 hipermarket, és több kisebb üzlet bezárását rendelték el, mert nem tudták volna a vásárlókat a megszokott színvonalon kiszolgálni. 

Hozzátették, hogy a helyzet folyamatosan változik.

A Tesco közleményében elnézést kér a kellemetlenség miatt, és közölte, szombaton reggel a megszokott nyitva tartási rend szerint várják vásárlókat.

Korábban Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke arról beszélt, hogy több Tesco-áruházat be kellett zárni, például Hatvanban, illetve óriási fennakadások vannak Komáromban és a győri hipermarketben is. Hozzátette, hogy a fővárosban a Fogarasi úti Tescóban négyen dolgoznak, ötven munkavállaló letette a munkát, hasonló a helyzet a Pesti úti áruházban is, a munkavállalók folyamatosan teszik le a munkát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.