Szabálytalan kajarendelések miatt emelhetnek vádat Benjámín Netanjáhú felesége ellen

külföld
2017 szeptember 08., 14:20
comments 58

Az izraeli főügyész azt mondta, az előzetes meghallgatáson múlik, hogy vádat emelnek-e Benjámín Netanjáhú miniszterelnök felesége ellen. Sara Netanjáhút azzal gyanúsítják, hogy szabálytalanul használt fel 359 ezer sékel közpénzt (≈26 millió forint) vendéglátásra. Benjámín Netanjáhú abszurdnak nevezte a felesége elleni vádakat.

photo_camera Fotó: PETER KOHALMI/AFP

A főügyész szerint Sara Netanjáhú és egy magas rangú hivatalnok, Ezra Seidoff különböző éttermekben elkészített ételekért kért költségtérítést és saját szakácsot alkalmazott 2010 szeptembere és 2013 márciusa között, miközben a miniszterelnöki rezidencián is alkalmazásban volt egy szakács. Nem lehetett volna közpénzből fizetni mindkettőt. A főügyész közleménye szerint több száz adag ételt és szakácsot fizettek ki szabálytalanul 359 ezer sékel értékben. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.