Szabálytalan kajarendelések miatt emelhetnek vádat Benjámín Netanjáhú felesége ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az izraeli főügyész azt mondta, az előzetes meghallgatáson múlik, hogy vádat emelnek-e Benjámín Netanjáhú miniszterelnök felesége ellen. Sara Netanjáhút azzal gyanúsítják, hogy szabálytalanul használt fel 359 ezer sékel közpénzt (≈26 millió forint) vendéglátásra. Benjámín Netanjáhú abszurdnak nevezte a felesége elleni vádakat.

Fotó: PETER KOHALMI/AFP

A főügyész szerint Sara Netanjáhú és egy magas rangú hivatalnok, Ezra Seidoff különböző éttermekben elkészített ételekért kért költségtérítést és saját szakácsot alkalmazott 2010 szeptembere és 2013 márciusa között, miközben a miniszterelnöki rezidencián is alkalmazásban volt egy szakács. Nem lehetett volna közpénzből fizetni mindkettőt. A főügyész közleménye szerint több száz adag ételt és szakácsot fizettek ki szabálytalanul 359 ezer sékel értékben. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.