Elszántak a tescósok, készek újra sztrájkolni

gazdaság
2017 szeptember 10., 09:00
comments 210
Sztrájkoló dolgozók a Fogarasi úti Tesco személyzeti bejáratánál 2017. szeptember 8-án.
photo_camera Sztrájkoló dolgozók a Fogarasi úti Tesco személyzeti bejáratánál 2017. szeptember 8-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Szombat éjfélkor befejeződött a Tesco dolgozóinak munkabeszüntetése, vasárnap újra kinyitottak az üzletek. Bubenkó Csaba, a sztrájkot szervező Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint a tescósok "elszántak, kitartanak a követeléseik mellett, akár további sztrájkot is hajlandók folytatni".

A KDFSZ és a Kereskedelmi Alkalmazottak szakszervezete péntekre és szombatra hirdetett munkabeszüntetést. 25 százalékos béremelést, bruttó 200 ezer forintot megközelítő minimális bért és a munkavállalói létszám 15 százalékos bővítését követelik.

A Tesco hétfőn kezd egyeztetéseket a szakszervezetekkel. Bubenkó szerint az álláspontok távol vannak egymástól, mert a munkáltató szerint elégséges a dolgozói létszám, a béremelés kérdését pedig már lezártnak tekinti.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.