Vészhelyzet az offshore-központban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A brit hadsereg királyi logisztikai hadtestének katonái mérik fel az Irma okozta károkat szeptember 7-én, Anguillában, egy nappal azelőtt, hogy a vihar elérte volna a Virgin-szigeteket.Fotó: -/AFP

A Brit Virgin-szigeteknek méreteit felülmúló szerepük van a világgazdaságban. Az offshore-központban cégek tízezrei vannak bejegyezve, és a világ négy nagy könyvvizsgálójának mindegyike tart fenn irodát. A szigeteken a jelentések szerint négyen vesztették életüket, de a legnagyobb szigetről, Tortoláról és a fővárosból. Road Townból érkező hírek szerint nagyok a károk.

A vihar teljesen elvágta egymástól és a világtól a szigetlakókat, az elektromos hálózat és a létfontosságú kommunikációs infrastruktúra leállása miatt szükségállapotot hirdettek.

"Katasztrofálisak a károk. Amikor ezt írom, sok út járhatatlan, nincs áram, nincs víz, nem működnek a telefonok, sok otthon lakhatatlanná vált" - írta egy, a szigeteken is aktív brit ügyvédi iroda, a Griffin Law egyik ügyvédje. A vihar beszámolója szerint letépte az irodája tetejét, és vannak kollégái, akikről nem hallott a vihar elvonulta óta. (Via Financial Times)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.