Vészhelyzet az offshore-központban

külföld
2017 szeptember 10., 10:57
comments 76
photo_camera A brit hadsereg királyi logisztikai hadtestének katonái mérik fel az Irma okozta károkat szeptember 7-én, Anguillában, egy nappal azelőtt, hogy a vihar elérte volna a Virgin-szigeteket. Fotó: -/AFP

A Brit Virgin-szigeteknek méreteit felülmúló szerepük van a világgazdaságban. Az offshore-központban cégek tízezrei vannak bejegyezve, és a világ négy nagy könyvvizsgálójának mindegyike tart fenn irodát. A szigeteken a jelentések szerint négyen vesztették életüket, de a legnagyobb szigetről, Tortoláról és a fővárosból. Road Townból érkező hírek szerint nagyok a károk.

A vihar teljesen elvágta egymástól és a világtól a szigetlakókat, az elektromos hálózat és a létfontosságú kommunikációs infrastruktúra leállása miatt szükségállapotot hirdettek.

"Katasztrofálisak a károk. Amikor ezt írom, sok út járhatatlan, nincs áram, nincs víz, nem működnek a telefonok, sok otthon lakhatatlanná vált" - írta egy, a szigeteken is aktív brit ügyvédi iroda, a Griffin Law egyik ügyvédje. A vihar beszámolója szerint letépte az irodája tetejét, és vannak kollégái, akikről nem hallott a vihar elvonulta óta. (Via Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.