Vészhelyzet az offshore-központban

2017 szeptember 10., vasárnap 10:57
76

A Brit Virgin-szigeteknek méreteit felülmúló szerepük van a világgazdaságban. Az offshore-központban cégek tízezrei vannak bejegyezve, és a világ négy nagy könyvvizsgálójának mindegyike tart fenn irodát. A szigeteken a jelentések szerint négyen vesztették életüket, de a legnagyobb szigetről, Tortoláról és a fővárosból. Road Townból érkező hírek szerint nagyok a károk.

A vihar teljesen elvágta egymástól és a világtól a szigetlakókat, az elektromos hálózat és a létfontosságú kommunikációs infrastruktúra leállása miatt szükségállapotot hirdettek.

"Katasztrofálisak a károk. Amikor ezt írom, sok út járhatatlan, nincs áram, nincs víz, nem működnek a telefonok, sok otthon lakhatatlanná vált" - írta egy, a szigeteken is aktív brit ügyvédi iroda, a Griffin Law egyik ügyvédje. A vihar beszámolója szerint letépte az irodája tetejét, és vannak kollégái, akikről nem hallott a vihar elvonulta óta. (Via Financial Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt