Druidák és pogányok tiltakoztak, mire arrébb viszik a tervezett alagutat Stonehenge-nél

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A brit kormány meghajolt a druida- és boszorkánylobbi előtt, és 50 méterrel arrébb visz egy alagutat. Ezt ugyanis nem akárhová, hanem a világ egyik legismertebb épített történelmi emléke, a Stonhenge nevű ókori szertartási helyszín mellé építik.

Aki még sosem járt ott, hozzám hasonlóan nyilván úgy képzelte Stonehenge-et, mint valami vad, világtól távoli, romantikus tájban álló sziklacsoportot. A valóság ezzel szemben az, hogy két nagy forgalmú közút szorításában helyezkedik el, mint valami hipermarket, vagy parkoló, csak ügyesek a fotósok. 

A többsávos útszakaszt és a háromkilométeres alagutat az évi egymillió turista jobb kiszolgálása végett tervezik felépíteni, de a helyszínt vallási kegyhelyként használó neopogányok tömegesen tiltakoztak, mert az egyik alagútbejárat bezavart volna a látványba a téli napfordulókor, ami ez egyik legfontosabb pogány ünnep. 

A tervnek még most, a kompromisszum után is sok ellenzője van, akik attól tartanak, hogy az alagútásás során felbecsülhetetlen őskori leletek semmisülhetnek meg. Az ellenzők között olyan egyszerű, a kultúrára érzéketlen alakok is vannak, akik egyszerűen sokallják az 1,4-1,6 milliárd fontra (473-540 milliárd forintra) becsült költséget.

(Via Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.