Durva: az űrből is ilyen jól látszik az Irma hurrikán pusztítása

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az Irma hurrikán pusztításáról folyamatosan érkeznek a helyszíni fotók és videók, de a NASA most a maga módján legalább annyira megrázó felvételeket tett közzé, érzékeltetendő a rombolás dimenzióit. 

A valós színekkel operáló műholdképeken a Karib-tengeben fekvő Brit és Amerikai Virgin-szigetek láthatók, két héttel az Irma előtt, illetve utána. Jól látható a különbség: egy csomó sziget, ami előzőleg tiszta zöld volt, bebarnult. A NASA szerint a dolognak több oka is lehet, de mindegyik azt jelenti, hogy kipusztult a növényzet:

  • Vagy konkrétan kicsavarta a szél a fákat és elfújta a leveleket
  • Vagy sós permettel borított be minden levelet, amik ettől kiszáradtak, bár még rajta vannak a fákon

Az idilli zöld környezet szempontjából egyik sem jelent sok jót. 

Az utolsó képen jól látható, hogy mennyit számít, hogy egy sziget mennyire volt közel a szupervihar nyomvonalához:

Antugua és Barbuda együtt alkotnak egy országot, az egymástól óceáni mértékkel mérve egy köpésre lévő két sziget közül Barbuda növényzete megsemmisült, míg a tőle - és a vihar fő csapásirányától - éppen hogy délre eső Antigua vegetációja a műholdképek tanúsága szerint egészen jól megúszta.

(Via NASA)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.