Elriasztotta a turistákat Budapesttől a vizes vébé

gazdaság
2017 szeptember 11., 07:37
comments 175

Idén júliusban a magyarországi turisztikai régiók közül egyedül Budapest-Közép-Dunavidéken csökkent a külföldi vendégek száma 2016-hoz képest, írja a Kamara Online a KSH statisztikáira hivatkozva.

Ez két okból is meglepő. Egyrészt országosan mind a vendégek, mind az általuk eltöltött vendégéjszakák száma nőtt júliusban az előző évihez képest, előbbi 0,8, utóbbi 2,6 százalékkal. Másrészt ebben az időben zajlott Budapesten a vizes világbajnokság, ami a kormány előzetes, közbenső és utólagos kommunikációja alapján valódi turistacsapda volt, zúdulnia kellett volna Budapestre az úszóversenyekre vágyó turistáknak.

A valóság ezzel szemben az, hogy júliusban a fővárost is magába foglaló turisztikai régióban 2,4 százalékkal maradt el a vendégforgalom az előző évhez képest. A visszaesésnek a budapesti szálláshelyek súlya miatt az országos adatokra is hatásuk volt.

A Kamara Online szerint a statisztikákból kiolvasható az is, hogy miért esett vissza a fővárosi vendégforgalom. A vizes vébé miatt a szállodák brutálisan, átlagosan 37 százalékkal emelték áraikat, így még a vendégszám visszaesése ellenére is nagyot kaszálhattak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.