Faodút csináltak a pécsi tűzoltók denevéreinek

„Évek óta együtt »szolgálnak« a denevérek a pécsi laktanya tűzoltóival” – írja a katasztrófavédelem, ami szerint az állatok számát csak becsülni lehet, de az biztos, hogy a 3 emeletes épületben több száz egyed él:

„Olykor szekrényajtók alatt, függönyön, fogason lógó kabáton, sálon látni őket, de akár cipőbe és nadrág szárába is belebújnak.”

Fotó: Szegedi Gabriella, Pandur Tamás, Tóth József / Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ezért most két „denevérhotelt” adott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak, mert szakemberek szerint a faodú jó menedék a denevéreknek.

A tűzoltók és a denevérek közös múltjáról itt lehet bővebben olvasni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.