Nyolc halott egy texasi házibuliban

külföld
2017 szeptember 11., 03:19
comments 83

Hét emberrel végzett egy ámokfutó a texasi Planóban, mielőtt a rendőrök őt is agyonlőtték volna. A rendőröket vasárnap este riasztották egy házibulihoz a Dallastól mindössze 35 kilométernyire lévő városkába. A házibuliban a Dallas Cowboys meccsét tervezték megnézni.

Egy szemtanú szerint az ámokfutó később érkezett. A ház előtt vitába keveredett egy nővel, ezután húzta elő automata fegyverét, amivel tüzet is nyitott. "Láttam a férfit veszekedni a nővel. Kint áltak és veszekedtek. A nő megpróbált visszamenni a házba, és ahogy bement, a férfi előhúzta a fegyverét és elkezdett tüzelni. Csak tüzelt. Automata volt, hallatszott, ahogy többször is tüzet nyit" - mesélte.

A planói rendőröket azzal riasztották, hogy lövések dördültek. David Tilley, a rendőrség szóvivője szerint a helyszínre érkező első rendőr szembeszegült az ámokfutóval, akit agyonlőtt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a halálos áldozatokon túl ketten megsérültek, állapotukról nem közöltek részleteket. Az áldozatokat és az elkövetőt még nem azonosították, így azt se tudni, hogy ha egyáltalán, milyen kapcsolatban voltak egymással. Az áldozatok a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján mind felnőttek. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.