Zsidóságuk miatt támadtak rablók egy francia család tagjaira

2017 szeptember 11., hétfő 4:30
191

A francia hatóságok szerint antiszemita indíttatásból támadtak rablók egy francia zsidó családra Párizs közelében. A három támadó csütörtök éjjel megverte és túszul ejtette a Livry-Garganban élő család három tagját. A támadók elvágták az elektromos vezetékeket, bezárták a család tagjait, akiket vertek és gyilkossággal fenyegettek.

Végül az egyik családtagnak sikerült megszöknie és értesíteni a rendőröket. A BNVCA nevű, antiszemitizmus ellen küzdő csoport beszámolója szerint a támadók azt kiabálták, hogy "zsidók vagytok, van pénzetek. Mi elvesszük a zsidóktól a pénzt és a szegényeknek adjuk".

Az egyik áldozat a 78 éves Roger Pinto volt, aki a Siona nevű Izraelbarát szervezet elnöke. Őt ügyvédje, Marc Bensimon szerint többször is fejen és nyakon rúgták. A másik két áldozat Pinto neje és fia volt, az előbbinek sikerült riasztania a hatóságokat.

A támadóknak sikerült még a rendőrök érkezése előtt elmenekülniük. Készpénzt, hitelkártyákat és ékszereket zsákmányoltak. A francia belügyminiszter, Gerard Collomb komoly hajszát ígért a tettesek felkutatására. Szerinte is úgy tűnik, hogy antiszemita támadás történt.

Izrael és az Egyesült Államok után Franciaországban él a legnagyobb zsidó közösség, de az elmúlt évtizedben sokan emigráltak közülük. A Guardian által összegzett adatok szerint 2006 óta 40 ezer francia zsidó hagyta el az országot. (via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt