Kovács Zoltán piszkosul helyrerakta a "manhattani kényelemből" szerkesztett New York Times "limuzinliberális" olvasóit

2017 szeptember 12., kedd 6:10
272

Néhány nap csúszással, de Kovács Zoltán reagált a New York Times szombati publicisztikájára, amiben a lap keményen bírálta, szégyenteljesnek és kártékonynak nevezte a magyar kabinet menekültpolitikáját. 

A kormányszóvivő az abouthungary.hu-n írt válaszcikket, amit az MTI szemlézett, és ami egyből azzal indít, hogy "manhattani kényelemből" kétségkívül nem könnyű megfogni ezt a migárciós válságot, de alapvető tényekkel minden oldalnak tisztában kell lenni az érdemi vitához. 

Kovács elismételi a posztban, hogy a déli határzár nem csak Magyarországot, de Európát is védi, és országunk nem tesz mást, mint végrehajtja a schengeni egyezményből eredő kötelezettségeit és megakadályozza az illegális emberáramlást.

"A gyönge, védtelen határ teremt vonzerőt, súlyosbítva a válságot, ösztönözve a migránsokat arra, hogy nekivágjanak a veszélyes útnak. A határvédelem kudarca az, ami táplálta a migránsokon nyerészkedő embercsempész iparágat. És a külső határok védelmének a kudarca vezetett ahhoz, hogy migránsok százezrei léptek be illegálisan az EU területére" - írja a kormányszóvivő, aki szerint Orbán Viktor már a válság elős napjaitól kezdve a konfliktus sújtott térségekben fontos segítségnyújtást hangsúlyozta, ő találta ki a hot spotokat, a határvédelem területén különös nyomás alá került európai országok támogatását, röviden mindent, amitől a kontinens megmenthető. Most már ott tartunk, hogy  Emmanuel Macron francia elnök is ezt az álláspontot képviseli. 

"Magyarország oltalmazza az 510 milliós európai közösség külső határát, hogy enyhítse az öreg kontinensre nehezedő nyomást, és ez jelentős megnyilvánulása a szolidaritásunknak, hozzájárul a migránsválság kordában tartásához. Ha nem hisznek nekem, kérdezzék meg Ausztria vagy Németország polgárait, hogy mit gondolnak az Európa határán épített kerítésünkről"

- keménykedik még Kovács Zoltán, aki szerint épp a kvóta súlyosbítja a válságot, nem a magyar kormány. 

Kormányszóvivő úr a nemzetközi jogra történő hivatkozást is humbugnak tartja, ami csak valamiféle trükk az újság  "limuzinliberális" olvasói előtt, holott a bevándorlás kérdése elsősorban nemzetállami hatáskörbe tartozik, hiába próbálják különböző nemzetközi erők Brüsszel kezébe adni a döntés jogát a kardinális kérdésekben. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt