Orbán 900 milliót irányít át a közszférából az egyházakhoz

politika
2017 szeptember 12., 04:14
comments 349
Afrikai háborút akar a Kossuth Rádió stúdiójában.
photo_camera Afrikai háborút akar a Kossuth Rádió stúdiójában. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg kormányhatározat arról, hogy a miniszterelnök 900 millió forintot azonnali hatállyal átirányít a közszférában dolgozó bérkompenzációjából az egyházi intézményekben dolgozóknak - írja a Magyar Nemzet. 

A lap szerint a Miniszterelnökség 20 milliárdos tartalékából kerül át a pénz az Emberi Erőforrások Minisztériumához. 

A pénz hiányozhat, írja az újság Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnökére hivatkozva, mivel a kormány önkényes módon feldarabolta a közszférát, és húszból csak négy területen, a tanárok, rendőrök, a katonák és a NAV-osok körében rendezte a béreket, viszont például az önkormányzati dolgozók kilenc éve nem kaptak emelést. 

Bérkompenzáció 2012 óta, az adójóváírás megszüntetése óta van, hogy szinten tartsa az egykulcsos adóval rosszul járó munkavállalókat. A kormány szakszervezetekkel nem egyeztetett a döntéstől. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.