Sztrájkol a dán fociválogatott

külföld
2017 szeptember 12., 11:04
comments 50

Az Eb-ezüstérmes dán női labdarúgó-válogatott sztrájkja miatt elmarad a keddre tervezett, az Európa-bajnok Hollandia elleni barátságos mérkőzés. A dánok jövő kedden világbajnoki selejtezőn találkoznak Magyarországgal.

A dán csapat tagjai szelfiznek az Eb-ezüstérmüket ünneplő drukkerekkel.
photo_camera A dán csapat tagjai szelfiznek az Eb-ezüstérmüket ünneplő drukkerekkel. Fotó: MARTIN SYLVEST/AFP

A dán szövetség az augusztusi Eb-döntő visszavágójaként hirdette meg a keddi meccset, amelyre minden jegy elkelt. A hazai női csapat játékosai azonban bejelentették, hogy nem lépnek pályára, mert a szövetség nem teljesítette a magasabb prémiumra irányuló követeléseiket. A találkozót most péntekre halasztották.

A játékosok szakszervezete már hat hónapja tárgyal a szövetséggel, és nagyobb jutalmat szeretne elérni a női válogatottnak, valamint az U21-es férfi együttesnek.

Pernille Harder, a német bajnok Wolfsburg idegenlégiósa szerint a sztrájk elkerülhető lett volna."A szövetségnek elég idő állt rendelkezésére, hogy megoldást találjon" - mondta.

A magyar női válogatott egyébként a dánokkal azonos csoportban szerepel a világbajnoki selejtezőn, és jövő kedden Telkiben fogadja az Eb-második csapatot. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.