Erdogan arra kérte a polgármestereket, hogy ne állítsanak őt ábrázoló szobrokat

külföld
2017 szeptember 13., 17:44
comments 64

Recep Tayyip Erdogan török államfő szerdán Ankarában polgármesterek előtt felszólalva arra kérte az önkormányzatokat, hogy ne állítsanak őt ábrázoló szobrokat - írta a Hürriyet török napilap.

A közelmúltban Törökország számos településén készítettek a tavaly július 15-ei puccskísérlet első évfordulójára Erdogant ábrázoló különféle alkotásokat.

"A hír hallatán nagyon elszomorodtam. Ez ellentétes értékeinkkel" - hangoztatta Erdogan. "Nem szeretnék magamról szobrot és semmilyen hasonló alkotást. Tartózkodjunk az efféle a hibáktól. Nem szobrok kellenek, hanem hasznos tevékenységre van szükség" - tette hozzá a török ellenzékieket tömegesen letartóztató államfő. 

Az északnyugat-törökországi Izmitben például az váltott ki vitát, hogy az államfőről készített szobor nem hasonlított Erdoganra - írta a Hürriyet. A város polgármestere, Nevzat Dogan azzal védte az alkotást, hogy "Erdoganra nem hasonlíthat senki". Ettől függetlenül az izmiti szobrot a többivel együtt a napokban lebontották.

link Forrás

Törökországban néhány létesítmény már Erdogan nevét viseli. Egyebek között egy labdarúgó-stadion Isztambul Kasimpasa negyedében, valamint egy egyetem a Fekete-tenger partján fekvő Rize városában. Kasimpasa és Rize a török elnök életének meghatározó helyszínei. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.