Hatalmas tüntetés robbant ki Haitin, miután drágult a cigi és az alkohol

2017 szeptember 13., szerda 17:36
131

A néhány napja bevezetett, többek között a cigarettát, az alkoholt és az útlevéligénylést is tovább drágító adócsomag ellen tiltakoztak tüntetők szerdán Haitin. A demonstráció lángba borította Port-au-Prince utcáit, miután a tiltakozók autókat gyújtottak fel, égő barikádokkal blokkolták a forgalmat a belvárosban és középületeket rongáltak meg.

Fotó: HECTOR RETAMAL/AFP

Ez volt az eddigi legerősebb megmozdulás az idén hivatalba lépő Jovenel Moise elnök intézkedései ellen, akinek a tüntetők szerint haladéktalanul vissza kell vonnia az új adócsomagot, vagy távoznia kell a hivatalából.

"A forradalom éppen csak elkezdődött. Ez csak egy figyelmeztetés, a következő fázis nagyon erőszakos lehet" - mondta az egyik tüntető.

A kormány tagjai az utcai zavargásokra nem reagáltak.

Haiti a világ egyik legszegényebb országa, melyre 2010-ben egy megsemmisítő erejű földrengés, tavaly pedig a Matthew-hurrikán is lecsapott, a katasztrófák után kapott nemzetközi segítség azonban mostanra szinte teljesen elapadt. (Reuters)

Szőke Dániel

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt