Lemondott Seattle polgármestere, miután meggyanúsították, hogy megerőszakolta a 13 éves unokatestvérét

külföld
2017 szeptember 13., 05:53
comments 80

Seattle polgármestere, Ed Murray pár órával azután lemondott, hogy a Seattle Times megírta, hogy a politikus fiatalabb unokatestvére, Joseph Dyer azzal gyanúsítja a férfit, hogy molesztálta őt. A lap szerint Dyer már az ötödik férfi, aki az 1970-es évekig visszamenően ezzel gyanúsítja a polgármestert.

photo_camera Ed Murray Fotó: JASON REDMOND/AFP

A 64 éves politikust először áprilisban gyanúsították erőszakkal, azóta négy férfi állt elő hasonló vádakkal. A most 54 éves Dyer azt állítja, hogy 13 volt, amikor, amikor Murray arra kényszerítette, hogy feküdjön le vele az anyja New York-i otthonában.

Ed Murray ugyan továbbra is tagadja a vádakat, de azt mondta, nem akarja, hogy a személyes ügyei hatással legyenek a közügyekre. Azt mondta, hogy büszke mindarra, amit városvezetőként elért, de úgy látja, az a legjobb a városnak, ha most félreáll. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.