Szembeszállt rablóival a dél-afrikai diáklány, mert a táskájában volt a szakdolgozatának egyetlen példánya

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A BBC számolt be a dél-afrikai egyetemista, Noxolo Ntusi történetéről. A 26 éves Ntusi Johannesburgban sétált hazafelé, amikor fegyveres támadók törtek rá, és megpróbálták elragadni a táskáját.

A táskában volt egy merevlemez, azon pedig rajta a készülő szakdolgozatának egyetlen példánya. Ntusi ezért szembeszállt támadóival és küzdeni kezdett. A fiatal nő utólag maga is úgy látja, hogy cselekedete nem volt túl bölcs, és másoknak azt javasolja, hogy inkább engedelmeskedjenek a rablók utasításainak, hogy ne essen bántódásuk. „Mindig újra lehet írni”, mondta el ezzel kapcsolatban. 

Az orvosi egyetemre járó diák amúgy molekuláris biológiával foglalkozik. Mint mesélte, a támadás közben arra gondolt, hogy már majdnem kész a dolgozata, semmiképp sem fogja engedni, hogy elvigyék. Ránehezedett a táskára, és húzta le az egészet a földre. Az egyik támadó még egy fegyvert is ráfogott, de végül feladták, és a táska nélkül továbbálltak. 

A támadást közeli térfigyelők rögzítették. Ntusi azóta másolatot készített a dolgozatáról, és ezt javasolja mindenki másnak is. 

A támadókat később a rendőrség elfogta, a fegyver is előkerült a rajtaütés során. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.