Tehervagonban, biciklikerékben és a saját testükön elrejtve próbáltak cigit csempészni

Tehervagonban, biciklin és a saját testükre erősítve is próbáltak meg csempészek cigarettát átvinni a magyar-ukrán határszakaszon – közölte a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

  1. Eperjeskénél a pénzügyőrök röntgengéppel egy lezárt tehervagonban 2000 doboz, több mint 2 millió forint értékű dohányárut találtak. Az elkövetők a csempészáru elrejtésekor a zárat levágták, majd visszaragasztották, hogy az érintetlennek tűnjön.
  2. Egy másik esetben három biciklisnél találtak 25 ezer forint értékű cigarettát szintén Eperjeskén, a 29 doboz cigarettát a biciklik gumiabroncsában rejtették el.
  3. Egy nő 132 doboz, kb. 120 ezer forintnyi dohányárut erősített a testére azt remélve, hogy észrevétlen marad a ruhája alá rejtett csempészáru.

A pénzügyőrök mindhárom esetben lefoglalták az adójegy nélküli cigarettát és költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.