Tehervagonban, biciklikerékben és a saját testükön elrejtve próbáltak cigit csempészni

bűnügy
2017 szeptember 13., 08:15
comments 52

Tehervagonban, biciklin és a saját testükre erősítve is próbáltak meg csempészek cigarettát átvinni a magyar-ukrán határszakaszon – közölte a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

  1. Eperjeskénél a pénzügyőrök röntgengéppel egy lezárt tehervagonban 2000 doboz, több mint 2 millió forint értékű dohányárut találtak. Az elkövetők a csempészáru elrejtésekor a zárat levágták, majd visszaragasztották, hogy az érintetlennek tűnjön.
  2. Egy másik esetben három biciklisnél találtak 25 ezer forint értékű cigarettát szintén Eperjeskén, a 29 doboz cigarettát a biciklik gumiabroncsában rejtették el.
  3. Egy nő 132 doboz, kb. 120 ezer forintnyi dohányárut erősített a testére azt remélve, hogy észrevétlen marad a ruhája alá rejtett csempészáru.

A pénzügyőrök mindhárom esetben lefoglalták az adójegy nélküli cigarettát és költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.