Tilos lesz drónnal vagy robottal házhoz szállítani a füvet Kaliforniában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Amióta a szabadidős célú marihuána-fogyasztás legális lett Kaliforniában, sorra merül fel egy csomó további szabályozási kérdés, amivel kezdeni kell valamit. Az egyik ilyen terület a fű-házhozszállítás, ahol egy most hozott szabály értelmében a jövőben tiltott minden fajta olyan szállítási mód, melyben nem vesz részt legalább egy ember. Azaz drónok, önvezető autók és bármilyen más robot is kizárva. 

De ennél is továbbment a szabályozás: tilos lesz ember hajtotta járművön is kiszállítani, azaz kiestek a biciklisfutárok és a gördeszkások is. 

Külön szabálypontban rögzítették azt is, hogy a sofőrök nem lehetnek betépve, miközben kiszállítanak (mondjuk erre valószínű más törvények is vonatkoznak), valamint hogy a fű nem lehet látható szállítás közben, és csak zárt jármű jöhet szóba. (Daily Dot)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.