Hétfőn jönnek az EU ellenőrei, hogy megnézzék a felcsúti kisvasutat

2017 szeptember 14., csütörtök 4:34
523

Nem lesz könnyű dolga az Európai Unió küldöttségének, azt kell majd például eldönteniük, hogy megérte-e közel 900 millió forintot (ebből 600 millió uniós támogatás) elkölteni a felcsúti kisvasútra. Az ügyben az érvek két markánsan eltérő oldalra csoportosíthatóak:

  • Orbán Viktor magyar miniszterelnök szülőfalujába, a kormányfő kedvenc stadionjába korábban nem futott vasút, és ez minden pénzt meg kell érjen a magyar / német / osztrák / stb. adófizetőknek;
  • a felépült vasutat kevesen használják, így jobban is el lehetett volna költeni ezt a 600-900 millió forintot.

Nem könnyű igazságot tenni a kérdésben. Talán segíteni fog az EU költségvetési ellenőrzési bizottságának, ha saját szemükkel nézik meg,

milyen gyönyörű helyen zakatol a vonat,

másfelől esetleg észreveszik, hogy milyen kevesen vannak rajta,

a működés első 8 hónapjában 53 olyan nap volt, amikor senki sem váltott jegyet, és hét olyan, amikor emiatt totálisan üresen, utasok nélkül közlekedtek a vonatok.

Korábban egyébként kiderült, hogy a magyar kormány és diplomácia azt próbálta elérni, hogy az uniós ellenőrök csak azokat a magyar beruházásokat tekintsék meg, amiket ők javasolnak nekik. A magyarok azon háborodtak fel, hogy a bizottsági tagok a felcsúti kisvasúthoz mennének, a bizottság tagjai azon, hogy a kormány megpróbál beleugatni, hogy miket nézzenek meg.

(via 24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt