73 centit lendült ki a Balaton vize

időjárás
2017 szeptember 15., 12:07
comments 23

A csütörtöki viharos szél nem kímélte a Balatont: a tó vize 73 centimétert lendült ki tegnap. Az Időkép.hu-nak az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetének munkatársa, Zlinszky András a jelenségről elmondta, hogy több helyen is, köztük Balatonmáriafürdőnél annyira lecsökkent átmenetileg a víz szintje, hogy szárazra került a nádasok előterében a homokpad, a kikötőben pedig számos hajó az oldalára dőlt.

A Balatonon hosszában futott végig az erős délnyugati szél, ami átnyomta a vizet a keleti medencébe. A kilengés jól látható a balatonmáriafürdői strand webkamerája felvételén:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.