Áder szerint a migrációt nem lehet kizárólag humanitárius kérdésnek kezelni

politika
2017 szeptember 15., 13:01
comments 52

Az Arraiolos-csoport máltai tanácskozásán jelentette ki a magyar köztársasági elnök, hogy "az Európai Unió és Magyarország számára a migráció elsősorban szuverenitási kérdés, annak kérdése, hogy meg tudjuk-e védeni határainkat." Áder János szerint 

"bár több ország a migrációt saját demográfiai gondjainak kezelésére szánja, Magyarország ennek a problémának a megoldásában sem ezt az utat választja, és nem is kényszeríthető az rá."

Az államfő bírálta azokat a nyilatkozatokat, amelyek kizárólag humanitárius kérdésként tekintenek a migrációra, írja az MTI, Áder szerint biztonságpolitikai és kriminológiai vonatkozásai is vannak. 

"Az ellenőrizetlenül érkező embertömegekkel csempészett kábítószer és fegyverek is érkeznek, de a bűncselekmények száma is növekedett,"

mondta. A köztársasági elnök szerint Európa ötven- vagy akár százmillió embert nem képes befogadni, de Áder szerint ez nemcsak az Európai Unió felelőssége. Javaslata szerint a migráció problémájának megoldásához "az Egyesült Államoknak, Kanadának, Ausztráliának vagy Kínának is hozzá kell járulnia." 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.