Donald Trumpnak sikerült megint piti mód saját politikai céljaira használni egy terrortámadást

külföld
2017 szeptember 15., 11:54
comments 130

Donald Trump a charlottesville-i terrortámadás után azzal indokolta napokig tartó hallgatását, hogy a megnyilatkozás előtt szerette volna alaposan megismerni a tényeket. Az most mellékes, hogy a tények ismeretében aztán sikerült a felelősséget részben az áldozatokra kenve nem elítélni a támadást elkövető szélsőséges csoportokat. A lényeg most az, hogy képesnek bizonyult a kivárásra, a tények megismerésére. Most nem az Egyesült Államokban követtek el terrortámadást, ezért Trump már közvetlenül ébredése után elérkezettnek látta az időt a megszólalásra, és arra, hogy azonnal belekeverje a sztoriba saját muszlimellenes beutazási tilalmának az ügyét is.

link Forrás
link Forrás
link Forrás
link Forrás
link Forrás

"Újabb terrortámadást követett el Londonban egy lúzer terrorista. Ezek beteg és tébolyult emberek, akiket a Scotland Yard ismert. Proaktívnak kell lenni! [...] A lúzer terroristákkal sokkal keményebben kell bánni. Az internet a fő toborzó eszközük, azt el kell vágni és jobban használni! [...] Az amerikai beutazási tilalomnak is nagyobbnak, keményebbnek és specifikusabbnak kellene lenni, de az hülye mód nem lenne politikailag korrekt! [...] Nagyobb haladást értünk el az elmúlt kilenc hónapban az ISIS ellen, mint Obama kormánya nyolc év alatt. Proaktívnak és szemétnek kell lenni! Az ESPN komoly árat fizet a politikájáért (és a rossz műsorkínálatáért). Az emberek REKORDSZÁMBAN mondják le az előfizetéseiket. Kérjenek bocsánatot a hazugságokért!" - írta kevés összefüggő mondatot tartalmazó posztjaiban. Elképzelhető, hogy az utolsó már nem a terrortámadásról szólt, de ki tudja.

Az Axios szakemberei mindezt úgy értelmezték, hogy Trump szerint elkerülhető lett volna a londoni terrortámadás, ha a kormány sokkal keményebben lép fel a terroristákkal, például az ő beutazási tilalma megakadályozhatná ezt, még ha az nem is lenne politikailag korrekt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.