Egymilliárddal kevesebb jut a civil szervezeteknek az 1%-os felajánlásokból

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Tizenkét százalékkal kevesebb szja-t juttattak 2017-ben a civilszervezeteknek az adófizetők tavalyhoz képest, a felajánlott 1%-ok összege a tavalyi 8,5 milliárdról 7,5 milliárd forintra csökkent, derült a Human Dialog elemzéséből. A csökkenés oka az idén bevezetett e-szja, ami bár egyszerűsítette az adóbevallást, jelentősen mérsékelte az 1% felajánlói hajlandóságot. A legtöbb felajánlást kapó civilek listájában nincs érdemi változás:

  1. Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány a tavalyinál 33 millióval kevesebbet, 142 milliót utaltak,
  2. a Daganatos.hu Alapítvány 112 millió forintnyi felajánlást kapott, 
  3. a Bátor Tábor Alapítványnak felajánlott összeg 10 millióval csökkent 106 millióra.

A Gyermekrák Alapítvány is gyengült: a 2016-os csaknem 64 millió után idén 44 millió forintot kap a vitatott szervezet. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.