Egymilliárddal kevesebb jut a civil szervezeteknek az 1%-os felajánlásokból

Tizenkét százalékkal kevesebb szja-t juttattak 2017-ben a civilszervezeteknek az adófizetők tavalyhoz képest, a felajánlott 1%-ok összege a tavalyi 8,5 milliárdról 7,5 milliárd forintra csökkent, derült a Human Dialog elemzéséből. A csökkenés oka az idén bevezetett e-szja, ami bár egyszerűsítette az adóbevallást, jelentősen mérsékelte az 1% felajánlói hajlandóságot. A legtöbb felajánlást kapó civilek listájában nincs érdemi változás:

  1. Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány a tavalyinál 33 millióval kevesebbet, 142 milliót utaltak,
  2. a Daganatos.hu Alapítvány 112 millió forintnyi felajánlást kapott, 
  3. a Bátor Tábor Alapítványnak felajánlott összeg 10 millióval csökkent 106 millióra.

A Gyermekrák Alapítvány is gyengült: a 2016-os csaknem 64 millió után idén 44 millió forintot kap a vitatott szervezet. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.