Elvonult vécézni a tengerparton a Financial Times újságírója, de olyan rendes volt, hogy kezet is mosott utána, erre berántotta egy krokodil a vízbe és megölte

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell
Paul McLean

Megölte egy krokodil Paul McLeant, a Financial Times 24 éves, a szerkesztői szerint igen tehetséges újságíróját Sri lankán. McLean, mint kiderült, a túlzásba vitt higiéné áldozata lett. 

A Sri Lankán nyaraló fiatal férfi ismerőseivel együtt egy jó szörfös helynek számító partszakaszon szórakozott, amikor rájött a vécézhetnék. A szemtanúk beszámolója szerint McLean elsietett a mintegy 800 méterre húzódó sűrű dzsungelig, ahol elvégezte a dolgát, majd ahogy visszafelé tartott, fogta magát, és a közvetlenül a tenger mellett elterülő lagunában megmosta a kezét.

Utólag könnyű okoskodni, de nem kellett volna.

A társaság annyit látott, hogy valami berántja a vízbe a kezénél fogva, aztán egyszer még felemelte a karját a vízfelszín fölé, majd nem látták többet. A szentanúk azonnal krokodilra gyanakodtak, bár egyesek azt hitték, a futóhomok nyelte el a férfit. A rendőrség másnapra azonban megtalálta az újságíró iszapba merült testét, az eltűnés helyének közvetlen közelében, az egyik lábán összetéveszthetelen krokodilharapás-nyomokkal.

(via Guardian)