Jó reggelt, a rakétameteorológia után következzék az igazi

Pocsolyákban tapicskolva, nedves járdán kelhet útnak, aki korán ébred, az éjjel hidegfront vonult át az ország felett, a front sávjában csapadékkal. A hidegfront, minő meglepetés, hideget hozott, pénteken az elvonulása után is hűvös marad a levegő. De az idő ettől még szép lesz, a felhőzet felszakadozása után hosszab-rövidebb időre az ország nagy részén kisüt a nap.

A felhőzet felszakadozása egyben azt is jelenti, hogy az éjszakai esőzések után napközben már sehol sem valószínű a csapadék. Napközben jellemzően 17-23 fok lesz, az éjjel 12-17 fokig hűlhet a levegő.

A lehűlés nem tart sokáig. Szombaton ugyan még didergős 11-13 fokos, csapadékos hajnalra számíthatunk, délelőtt a napsütötte Alföldön már 20 fokig is melegedhet, délutánra pedig ott akár a 27-28 fokot is elérheti a hőmérséklet. A Dunántúli- és az Északi-középhegység sávjától északnyugatra teljesen más jellegű időre számíthatunk, ott hűvös ősz lesz 21-22 fokos napi csúcshőmérséklettel és sok csapadékkal. Vasárnap hőmérsékletileg ugyanígy szakad majd ketté az ország, viszont akkor már a nyárias alföldi vidékekre is megérkeznek a záporok, zivatarok. (Via met.hu)