Koszos zokninak bizonyult a megmentendő gyík

külföld
2017 szeptember 15., 08:06

Kétségbeesetten riasztotta egy convetryi család a brit Királyi Társaság az Állatkínzás Megelőzéséért (RSPCA) szakembereit, miután otthonukban egy ritka gyíknak tűnő állatot fedeztek fel az egyik ágy alatt.

Az ágy alatt rejtőző zokni különös textúrája összezavarta a coventryi családot.
photo_camera Az ágy alatt rejtőző zokni különös textúrája összezavarta a coventryi családot. Fotó: RSPCA, public domain

Vic Hurr, az RSPCA riasztott szakembere saját bevallása szerint "óvatosan" közelítette meg a mozdulatlanra dermedt állatot a Gorin Road-i házban, mert ránézésre képtelen volt azonosítani a fajtáját. A gyík pedig nem játék, a veszélyesebb, húsevő fajok szájában tenyésző baktériumok komoly fertőzéseket okozhatnak a megharapott áldozatban.

Még a szakembernek is lámpát kellett gyújtania az "állat" fajtájának megállapításához.
photo_camera Még a szakembernek is lámpát kellett gyújtania az "állat" fajtájának megállapításához. Fotó: RSPCA, public domain

Szerencsére az aggodalmai alaptalannak bizonyultak. Behatóbb vizsgálatai során Hurr arra a megállapításra jutott, hogy valójában egy koszos zoknival néz farkasszemet."Nagyjából 18 centi hosszú és öt centi széles lehetett" - mesélte Hurr. "Az ágy szélénél nyújtózkodott, egyáltalán nem mozdult. Elővettem a zseblámpámat, hogy jobban is megnézhessem, ekkor döbbentem rá, hogy egyáltalán nem gyík, hanem egy rózsaszín csíkos zokni" - mesélte.

Az RSPCA egy meg nem nevezett szóvivője szerint a család "rettentő cikinek" érzi, hogy egy zokni miatt riasztották az állatmentőket. (Via BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.