Koszos zokninak bizonyult a megmentendő gyík

Kétségbeesetten riasztotta egy convetryi család a brit Királyi Társaság az Állatkínzás Megelőzéséért (RSPCA) szakembereit, miután otthonukban egy ritka gyíknak tűnő állatot fedeztek fel az egyik ágy alatt.

Az ágy alatt rejtőző zokni különös textúrája összezavarta a coventryi családot.Fotó: RSPCA, public domain

Vic Hurr, az RSPCA riasztott szakembere saját bevallása szerint "óvatosan" közelítette meg a mozdulatlanra dermedt állatot a Gorin Road-i házban, mert ránézésre képtelen volt azonosítani a fajtáját. A gyík pedig nem játék, a veszélyesebb, húsevő fajok szájában tenyésző baktériumok komoly fertőzéseket okozhatnak a megharapott áldozatban.

Még a szakembernek is lámpát kellett gyújtania az "állat" fajtájának megállapításához.Fotó: RSPCA, public domain

Szerencsére az aggodalmai alaptalannak bizonyultak. Behatóbb vizsgálatai során Hurr arra a megállapításra jutott, hogy valójában egy koszos zoknival néz farkasszemet."Nagyjából 18 centi hosszú és öt centi széles lehetett" - mesélte Hurr. "Az ágy szélénél nyújtózkodott, egyáltalán nem mozdult. Elővettem a zseblámpámat, hogy jobban is megnézhessem, ekkor döbbentem rá, hogy egyáltalán nem gyík, hanem egy rózsaszín csíkos zokni" - mesélte.

Az RSPCA egy meg nem nevezett szóvivője szerint a család "rettentő cikinek" érzi, hogy egy zokni miatt riasztották az állatmentőket. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.