Megkérték a fekvőbeteg nénit, hogy szálljon be a mentőautóba, majd hamburgerezni mentek a betegszállítók, végül otthagyták a folyosón

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

A magyar egészségügyi ellátó rendszer tele van rémtörténetekkel, a Hvg osztotta meg a legújabb esetet: egy 73 éves trombózisos asszonyt meglehetősen rideg körülmények között szállítottak át a Szent János kórházból a Jahn Ferenc kórházba.

 A délutánra ígért szállítás csak másnap hajnali egy után kezdődött, ekkorra ért csak az AMS mentőautója a kórházhoz, ahol a trombózisveszélyt figyelmen kívül hagyva az asszonyt kerekesszékkel vitték az autóhoz, majd megkérték, hogy szálljon be. 

Útközben a betegszállítók elfogyasztottak egy hamburgert, és megálltak cigit vásárolni, így végül csak fél három környékén érte a dél-pesti kórházhoz, ahol viszont nem adták át a beteget, hanem egy folyosón hagyták. A szigorúan csak fekve szállítható asszony végig ülte a kétórás utat.

Mindez a társadalombiztosítási rendszeren belül, annak kontójára történt. 

Az AMS elismerte a késedelmes kiszállást, és azt is, hogy a betegszállítók megálltak ezt-azt vásárolni, de szerintük ez teljesen normális.