Duterte elnök megkérdezte a jogvédőt, hogy pedofil buzi-e

2017 szeptember 16., szombat 19:08
192

Ezt a fickót vajon miért érdeklik ennyire a fiatalok, főleg a fiatal fiúk? Maga pedofil? (…) Miért izgatják ennyire a tizenévesek? Nem tudom eldönteni. Maga meleg vagy pedofil?

Ezek nem egy kocsmai verekedés bevezető mondatai, hanem azok a kérdések, amiket Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke tett fel ma nyilvánosan Chito Gasconnal, az ország közpénzből fenntartott Emberi Jogi Bizottsága (CHR) vezetőjével kapcsolatban. Az elnök azért dühös a jogvédőre, mert az kellemetlen vizsgálatokat indított önbíráskodó rendőrök ellen.

Az elnököt eleve azzal az ígérettel választották meg, hogy kegyetlenül le fog csapni drogkereskedőkre, de Duterte a törvényes út helyett azt választotta, hogy a rendőrséggel gyakorlatilag per nélkül, a nyílt utcán végezteti ki azokat, akik gyanúba keverednek. 

A CHR ezt a gyakorlatot természetesen megkérdőjelezte, ami igencsak feldühítette az elnököt. Emiatt történt, hogy a költségvetési vita során parlament a napokban a kért 1,72 milliárddal és a kormány által megajánlott 678 millió pesóval szemben 100 pesót, vagyis úgy ötezer forintot szavazott meg a CHR-nek éves költségvetésként. 

Ezt még Leni Robredo alelnök is úgy értékelte, hogy a parlament ellehetetlenítette az alkotmányban is nevesített jogvédő szervezet működését.

A tinédzserezés-pedofilozás közvetlen oka pedig az, hogy a CHR többek között két tizenéves fiú vád és ítélet nélküli megölését is vizsgálta nemrég. 

(Via Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt