Duterte elnök megkérdezte a jogvédőt, hogy pedofil buzi-e

külföld
2017 szeptember 16., 19:08
comments 190

Ezt a fickót vajon miért érdeklik ennyire a fiatalok, főleg a fiatal fiúk? Maga pedofil? (…) Miért izgatják ennyire a tizenévesek? Nem tudom eldönteni. Maga meleg vagy pedofil?

Ezek nem egy kocsmai verekedés bevezető mondatai, hanem azok a kérdések, amiket Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke tett fel ma nyilvánosan Chito Gasconnal, az ország közpénzből fenntartott Emberi Jogi Bizottsága (CHR) vezetőjével kapcsolatban. Az elnök azért dühös a jogvédőre, mert az kellemetlen vizsgálatokat indított önbíráskodó rendőrök ellen.

Az elnököt eleve azzal az ígérettel választották meg, hogy kegyetlenül le fog csapni drogkereskedőkre, de Duterte a törvényes út helyett azt választotta, hogy a rendőrséggel gyakorlatilag per nélkül, a nyílt utcán végezteti ki azokat, akik gyanúba keverednek. 

A CHR ezt a gyakorlatot természetesen megkérdőjelezte, ami igencsak feldühítette az elnököt. Emiatt történt, hogy a költségvetési vita során parlament a napokban a kért 1,72 milliárddal és a kormány által megajánlott 678 millió pesóval szemben 100 pesót, vagyis úgy ötezer forintot szavazott meg a CHR-nek éves költségvetésként. 

Ezt még Leni Robredo alelnök is úgy értékelte, hogy a parlament ellehetetlenítette az alkotmányban is nevesített jogvédő szervezet működését.

A tinédzserezés-pedofilozás közvetlen oka pedig az, hogy a CHR többek között két tizenéves fiú vád és ítélet nélküli megölését is vizsgálta nemrég. 

(Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.