Gulyás Gergely nem tudja elképzelni, hogy Simicska Lajos atombombát dobjon a Fideszre

Több 444 videó?
Szeretném

A Fidesz új frakcióvezetője a Magyar Időktől kapta meg a kérdést, hogy felkészültek-e arra a pártban, hogy Simicska Lajos a kampányban valamilyen atombomba erejű bizonyítékot hoz nyilvánosságra a kormány ügyeiről. Gulyás Gegely szerint ez egy érdekes felvetés, de hozzátette:

„Nem tudom elképzelni, hogy Simicska bármilyen formában befolyásolni tudná a magyar politikát, túl azon, amit már elért. Ez pedig nem kevés. A Jobbik az ő politikai bosszúhadjáratának eszközévé vált, ami nem kis teljesítmény, hiszen a pillanatnyi állás szerint az ország második legnagyobb pártját sikerült megszereznie. Ezt a pártot nyilván saját céljai érdekében fogja harcba indítani, de nem hiszem, hogy ennél nagyobb, meglepetésszerű befolyást tudna gyakorolni a választásokra.”

A kampányról elmondta, hogy  „bármilyen is legyen az ellenzék állapota, ha valaki elhiszi, hogy a választást már megnyerte, az jó eséllyel el fogja veszíteni azt”. A Demokratikus Koalíciót és a Jobbikot ugyanúgy szélsőséges pártoknak tartja. 

Gulyás egyébként csak október 2-tól lesz frakcióvezető, vagyis hétfőn még Kósa Lajos szerepelhet az első parlamenti ülésen.