Halálra ítéltek egy keresztény férfit Pakisztánban, mert továbbküldött egy vallási viccet a telefonján

külföld
2017 szeptember 16., 06:20

Pakisztán keleti részén csütörtökön a bíróság halálra ítélt egy keresztény férfit, mert az iszlámon gúnyolódó tartalmat osztott meg a WhatsAppon. A 35 éves Nadeem Jamest tavaly júliusban tartóztatták le, miután az egyik barátja megvádolta azzal, hogy Mohamed prófétán gúnyolódott az üzenetküldő alkalmazáson.

Pakisztánban az istenkáromlás bűncselekménynek számít, és ha a prófétáról van szól, akkor halállal büntetik. Ugyanakkor a legtöbb esetben ezt kisebbségiek ellen alkalmazzák. Nadeem James ügyvédje elmondta, hogy fellebbeztek az ítélet ellen. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.