Halálra ítéltek egy keresztény férfit Pakisztánban, mert továbbküldött egy vallási viccet a telefonján

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Pakisztán keleti részén csütörtökön a bíróság halálra ítélt egy keresztény férfit, mert az iszlámon gúnyolódó tartalmat osztott meg a WhatsAppon. A 35 éves Nadeem Jamest tavaly júliusban tartóztatták le, miután az egyik barátja megvádolta azzal, hogy Mohamed prófétán gúnyolódott az üzenetküldő alkalmazáson.

Pakisztánban az istenkáromlás bűncselekménynek számít, és ha a prófétáról van szól, akkor halállal büntetik. Ugyanakkor a legtöbb esetben ezt kisebbségiek ellen alkalmazzák. Nadeem James ügyvédje elmondta, hogy fellebbeztek az ítélet ellen. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.