Halálra ítéltek egy keresztény férfit Pakisztánban, mert továbbküldött egy vallási viccet a telefonján

külföld
2017 szeptember 16., 06:20

Pakisztán keleti részén csütörtökön a bíróság halálra ítélt egy keresztény férfit, mert az iszlámon gúnyolódó tartalmat osztott meg a WhatsAppon. A 35 éves Nadeem Jamest tavaly júliusban tartóztatták le, miután az egyik barátja megvádolta azzal, hogy Mohamed prófétán gúnyolódott az üzenetküldő alkalmazáson.

Pakisztánban az istenkáromlás bűncselekménynek számít, és ha a prófétáról van szól, akkor halállal büntetik. Ugyanakkor a legtöbb esetben ezt kisebbségiek ellen alkalmazzák. Nadeem James ügyvédje elmondta, hogy fellebbeztek az ítélet ellen. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.