Letartóztattak 15, focizó magyarokra, köztük gyerekekre támadó román ultrát

Kolozsvárról, Désről és Tordáról érkezett az a 15, 19 és 35 év közötti életkorú román férfi, akik múlt szombaton minden előzmény nélkül rátámadtak egy sportesemény magyar származású résztvevőire Kolozsváron. 

A kispályás tornát a helyi CFR focicsapatának magyar szurkolói csoportja szervezte más erdélyi, magyarországi és felvidéki magyar szurkolói csoportok csapatainak. A résztvevők egy része családostul érkezett. 

A békésen csordogáló eseményt a szintén helyi Univesitatea ultrái zavarták meg. A rendezők először még sikeresen el tudták küldeni őket, de a fanatikusok rövid idő múlva már botokkal és láncokkal felszerelkezve tértek vissza, és helyszínre berontva rátámadtak a résztvevőkre. Mire a rendőrség kiérkezett, a létszámfölényben lévő magyar ultrák elkergették az agresszorokat, de mint a friss rendőrségi közleményből kiderült, a nyomozók annyi bizonyítékot kaptak a szentanúktól, hogy 15 támadót sikerült azonosítani. 

A történtekről három nappal később számoltak be kolozsvári portálok. A rendőrség csak a sajtóvisszhang után indított nyomozást az ügyben. Elsősorban a megkésett hatósági fellépést sérelmezte Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a belügyminiszternek küldött levelében, amelyben az ügy szigorú kivizsgálását kérte.

(Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.