Letartóztattak 15, focizó magyarokra, köztük gyerekekre támadó román ultrát

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Kolozsvárról, Désről és Tordáról érkezett az a 15, 19 és 35 év közötti életkorú román férfi, akik múlt szombaton minden előzmény nélkül rátámadtak egy sportesemény magyar származású résztvevőire Kolozsváron. 

A kispályás tornát a helyi CFR focicsapatának magyar szurkolói csoportja szervezte más erdélyi, magyarországi és felvidéki magyar szurkolói csoportok csapatainak. A résztvevők egy része családostul érkezett. 

A békésen csordogáló eseményt a szintén helyi Univesitatea ultrái zavarták meg. A rendezők először még sikeresen el tudták küldeni őket, de a fanatikusok rövid idő múlva már botokkal és láncokkal felszerelkezve tértek vissza, és helyszínre berontva rátámadtak a résztvevőkre. Mire a rendőrség kiérkezett, a létszámfölényben lévő magyar ultrák elkergették az agresszorokat, de mint a friss rendőrségi közleményből kiderült, a nyomozók annyi bizonyítékot kaptak a szentanúktól, hogy 15 támadót sikerült azonosítani. 

A történtekről három nappal később számoltak be kolozsvári portálok. A rendőrség csak a sajtóvisszhang után indított nyomozást az ügyben. Elsősorban a megkésett hatósági fellépést sérelmezte Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a belügyminiszternek küldött levelében, amelyben az ügy szigorú kivizsgálását kérte.

(Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.