Mégsem sikerült hazahozni a hurrikán miatt a karibi szigeten rekedt magyarokat

időjárás
2017 szeptember 16., 20:37

Az ág is sújtja az Irma hurrikán magyar áldozatait. 

Saint Martin szigetéről a magyar külügy által bérelt repülővel még sikerült kimenteni a hat bajba jutott magyar turistát, köztük két kisgyereket, ez a gép azonban persze nem hazáig, hanem csak Curacaoig tudta vinni őket. 

Mint az RTL Híradója az érintettektől megtudta, a magyaroknak itt maguknak kellett fizetniük a szállást és ellátást, egyedüliként az összes bajbajutott között, hiszen az érintettek döntő többsége mindenét elvesztette a pusztításban, ezért az országaik állták az úti számlát.

A külügy terve szerint innen egy NATO-gép hozta volna a magyarokat Pápára. Csakhogy az amerikai repülő elromlott. Egy érintett turista azt nyilatkozta, hogy a külügy ezek után azt mondta, oldják meg a hazajutást, ahogyan tudják. Ehhez képest az RTL Klubnak a minisztérium azt nyilatkozta, hogy ők oldják meg az utazást, kereskedelmi járatokkal.  

(Via HVG)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.