Trump először viselkedik úgy, mint egy normális elnök, a tábora a híres sapkák tömeges elégetésével regált

Elegendő volt egyetlenegy olyan lépés, ami bármilyen pártállású amerikai elnök esetében teljesen normális, sőt államférfihoz illő lenne, hogy Trump elnök táborában a legvadabb liberálisokat megszégyenítő hisztizés induljon el. 

A tombolást az váltotta ki, hogy kiszivárgott hírek szerint az elnök kompomisszumot kötött, vagy legalábbis arra készül a Szenátus és a Képviselőház kisebbségi demokrata frakcióinak vezetőivel, hogy a szavazataikkal megkaphassa a finanszírozást a határőrizet Trump által kezdeményezett megerősítéséhez. Az üzlet lényege állítólag az, hogy a támogatásért cserébe Trump  nem szüntetné meg a DACA nevű programot, ami az Egyesült Államokba illegálisan, de még kisgyerekként bejutott bevándorlókat védi. 

Trump többek között azzal az ígérettel lett elnök, hogy gyakorlatias üzletemberként ő majd képes lesz letárgyalni és megoldani a dolgokat. Elnöksége első hónapjaiban ehhez képest olyan sprőden viselkedett, hogy még azokat az ügyeket sem sikerült megszavaztatnia több esetben, ahol elvileg ott lettek volna támogatónak a republikánusok, mert őket is visszatérően gyalázta a Twitteren. 

Most végre gyakorlatiasan viselkedett, erre azonnal felrobbant a nacionalista tábor. A Trump-ellenes populista kampányt a kirúgott elnöki tanácsadó, Steve Bannon szélsőjobboldali-populista-nacionalista Breitbart News-a vezeti, akik már gúnynevet is adtak neki, ami az

Amnesty Don

A kiábrándulás gyakorlati jele, hogy támogatók tömegei égetik el az ikonikus, Make America Great Again kampányszlogennel díszített sapkájukat. 

(Via Daily Dot)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.