Trump először viselkedik úgy, mint egy normális elnök, a tábora a híres sapkák tömeges elégetésével regált

POLITIKA
2017 szeptember 16., 14:04
comments 44

Elegendő volt egyetlenegy olyan lépés, ami bármilyen pártállású amerikai elnök esetében teljesen normális, sőt államférfihoz illő lenne, hogy Trump elnök táborában a legvadabb liberálisokat megszégyenítő hisztizés induljon el. 

link Forrás

A tombolást az váltotta ki, hogy kiszivárgott hírek szerint az elnök kompomisszumot kötött, vagy legalábbis arra készül a Szenátus és a Képviselőház kisebbségi demokrata frakcióinak vezetőivel, hogy a szavazataikkal megkaphassa a finanszírozást a határőrizet Trump által kezdeményezett megerősítéséhez. Az üzlet lényege állítólag az, hogy a támogatásért cserébe Trump  nem szüntetné meg a DACA nevű programot, ami az Egyesült Államokba illegálisan, de még kisgyerekként bejutott bevándorlókat védi. 

link Forrás

Trump többek között azzal az ígérettel lett elnök, hogy gyakorlatias üzletemberként ő majd képes lesz letárgyalni és megoldani a dolgokat. Elnöksége első hónapjaiban ehhez képest olyan sprőden viselkedett, hogy még azokat az ügyeket sem sikerült megszavaztatnia több esetben, ahol elvileg ott lettek volna támogatónak a republikánusok, mert őket is visszatérően gyalázta a Twitteren. 

link Forrás

Most végre gyakorlatiasan viselkedett, erre azonnal felrobbant a nacionalista tábor. A Trump-ellenes populista kampányt a kirúgott elnöki tanácsadó, Steve Bannon szélsőjobboldali-populista-nacionalista Breitbart News-a vezeti, akik már gúnynevet is adtak neki, ami az

Amnesty Don

A kiábrándulás gyakorlati jele, hogy támogatók tömegei égetik el az ikonikus, Make America Great Again kampányszlogennel díszített sapkájukat. 

(Via Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.