Az Irma hurrikán veszélyei helyett pizzákról és szörnyekről fordított a halandzsa-jeltolmács Floridában

Az Irma hurrikán érkezésekor Manatee megye önkormányzata leigazolt egy jeltolmácsot, hogy a lakosságot figyelmeztető sajtótájékoztatón segítsen, és jelbeszéddel fordítsa le, mire kell figyelni a szélsőséges időjárás miatt. 

Az életmentőként dolgozó Marshall Greene viszont a helyi sajtó szerint egész mást tett végül, és halandzsa-jeltolmácsolást hozott össze, többek között szörnyekről és pizzákról adott elő, de egy nagy medve is szóba került, és az általa közvetített üzenetnek végig nem nagyon volt köze a hatóságok képviselői által szóban elmondott információkhoz. 

A megye képviselői azt mondták a helyi lapnak, hogy borzasztóan kapkodtak, hogy találjanak valakit, aki képes lesz jeltolmácsolni a sajtótájékoztatón. Végül azért kesett Greenre a választás, mert a férfi testvére hallássérült, és úgy gondolták, még mindig jobb, ha őt kérik meg, mintha egyáltalán ne lenne jeltolmácsolás. (The Hill)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.