"Akkor lőjetek le!" - szólt a rendőröknek késsel kezében az LMBT-vezető, és le is lőtték

külföld
2017 szeptember 18., 08:48
comments 256

Rendőr végzett azzal a zavartnak látszó LMBT-aktivistával, aki vasárnap este egy késsel a kezében közlekedett a Georgia Tech campusán. A 21 éves diák informatikát tanuló diák, Scout Schulz halálának körülményeit a helyi nyomozhatóság, a Georgia Bureau of Investigation vizsgálja. 

A nyomozókat telefonon riasztották az egyetemhez, ahol Schulz állítólag egy késsel a kezében hadonászott. A nyomozóiroda közleményében az áll, hogy hiába szólították fel a rendőrök, Schulz sokadjára sem dobta el a kést, miközben közelített a rendőrökhöz, így nem volt más választás, mint a lövés. 

Az esetről két felvétel is készült, ezeken nagyjából ugyanez látszik. Schulz azt kiáltja "lőjjetek", egy rendőr visszaszól, hogy "senki nem akar bántani", majd elhangzik ismét, hogy "dobd el", mielőtt végül lövés dördül.  

Schulzról megemlékezett a Georgia Tech melegjogi szervezete, legfontosabb vezetőjükként, az emberi jogok elkötelezett harcosaként írnak róla Twitter-oldalukon. (Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.