"Akkor lőjetek le!" - szólt a rendőröknek késsel kezében az LMBT-vezető, és le is lőtték

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Rendőr végzett azzal a zavartnak látszó LMBT-aktivistával, aki vasárnap este egy késsel a kezében közlekedett a Georgia Tech campusán. A 21 éves diák informatikát tanuló diák, Scout Schulz halálának körülményeit a helyi nyomozhatóság, a Georgia Bureau of Investigation vizsgálja. 

A nyomozókat telefonon riasztották az egyetemhez, ahol Schulz állítólag egy késsel a kezében hadonászott. A nyomozóiroda közleményében az áll, hogy hiába szólították fel a rendőrök, Schulz sokadjára sem dobta el a kést, miközben közelített a rendőrökhöz, így nem volt más választás, mint a lövés. 

Az esetről két felvétel is készült, ezeken nagyjából ugyanez látszik. Schulz azt kiáltja "lőjjetek", egy rendőr visszaszól, hogy "senki nem akar bántani", majd elhangzik ismét, hogy "dobd el", mielőtt végül lövés dördül.  

Schulzról megemlékezett a Georgia Tech melegjogi szervezete, legfontosabb vezetőjükként, az emberi jogok elkötelezett harcosaként írnak róla Twitter-oldalukon. (Buzzfeed)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.