Egy staffordshire terrier életveszélyesen összeharapott egy nőt Budapesten, vádat emeltek a gazda ellen

ÁLLAT
2017 szeptember 18., 06:00
comments 593

Az ügyészség közleménye szerint az eset még 2015 októberében, a XV. kerületben történt. A vádlottnak kilenc éve volt egy staffordshire terrier fajtájú kutyája, amit az udvarában tartott. A kutya hírhedten agresszív volt, korábban a férfi már állt bíróság előtt, miután az állat az utcán megtámadott egy járókelőt. 

Az őszi napon a gazda kiengedte a kertbe a kutyát, nem figyelve arra, hogy a kapun, - amiről tudta, hogy a zárja nem működik rendesen, és nem csináltatta meg - ki tud szökni a kutya. Ez meg is történt, az állat kirontott az utcára és ott megtámadott egy arra járó nőt, akinek súlyos, sőt életveszélyes sérülést okozott. 

Előbb a nő kezébe harapott, majd lerántotta a földre, ahol tovább marcangolta. Többen a nő segítségére siettek az utcán, fadarabbal és puszta kézzel próbálták leszedni a kutyát a nőről. Az állat ezután az egyik segítségnyújtó férfire támadt, és több helyen megharapta - végül egy autót vezető férfi fékezte meg a kutyát, aki nekihajtott az állatnak, majd egy tárggyal fejére ütött, amitől az állat végül visszamenekült az udvarra. 

A kutya gazdáját  életveszélyt okozó testi sértés vétségével és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolja az ügyészség, és vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.