Közel kétharmadával esett vissza az illegális bevándorlás tavalyhoz képest

Kamionok várakoznak a szerb-horvát határon, a Batrovci-Bajakovo határátkelõhely közelébenFotó: MTI / Balogh Zoltán

Közleményt adott ki hétfő délelőtt az  unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex, és azt közölték, hogy az év első nyolc hónapjában jelentősen csökkent a regisztrált illegális határátlépések száma. 

Az Európai Unió külső határait érintő négy fő migrációs útvonalon összesen 143 ezer törvénytelen átlépést regisztráltak. Ez közel kétharmadával kevesebb, mint a 2016 szeptemberében regisztrált szám. 

Augusztusban a nyugat-balkáni, a Földközi-tenger keleti, középső és nyugati medencéjében húzódó útvonalakon 12 200 illegális határátlépést jegyeztek fel. Spanyolországon nagy a nyomás most, miközben az Olaszországba érkezők száma egy hónap alatt kétharmadával csökkent. 

Az MTI szemléjében ugyan nem szerepel, de a Frontex közleménye szerint a nyugat-balkáni útvonalon augusztusban nagyon lecsökkent az illegális határátlépések száma, ez a legkevésbé jelentős főútvonal a bevándorlók és menekültek számára.

A nyugat-balkáni útvonal "elapadásának" az oka, hogy egyre kevesebb ember érkezik Törökország irányából, ami minden bizonnyal elsősorban az unió és a Törökország közti megállapodás eredménye. (Frontex)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.