Momentum: „Aki lopott a magyar adófizetőktől, nem úszhatja meg”

POLITIKA
2017 szeptember 18., 07:02
comments 209

Nagyságrendileg ugyanannyi pulttal gyűjtik majd a korrupcióellenes népszavazáshoz az aláírásokat, mint anno a Nolimpiánál, jelentette be hétfő reggel a Parlament előtt a Momentum Mozgalom vezetője, Fekete-Győr András. Ahogy akkor, most is gyűjtenek majd külföldön is. Fekete-Győr szerint

„az, aki lopott a magyar adófizetőktől, nem úszhatja meg. Szerinte ma Magyarországon a politikai korrupció a magyar társadalom egyik legnagyobb problémája.”

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Gulyás Gergely vasárnapi bejelentéséről, ami szerint a Fidesz támogatja a kampány céljait, egyrészt azt gondolják, hogy „most már az aláírásokat sem kell összegyűjteni, mint a Nolimpiánál, hamarabb megfutamodott a hatalom”. Másrészt azt mondták: amiről népszavazás döntött, azt három évig nem módosíthatja a parlament, míg ha a Fidesz módosít, akkor már másnap megváltoztathatják azt. 

Fekete-Győr bejelentette, hétfőn leadnak egy újabb népszavazási kezdeményezést, ami Polt Péter legfőbb ügyész visszahívhatóságáról szól. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A korrupcióellenes népszavazási kezdeményezést Vágó Gábor korábbi LMP-s parlamenti képviselő kezdeményezte, az aláírásgyűjtésbe a Párbeszéd, az Együtt, az LMP, az MSZP és a Momentum Mozgalom is beszállt. Január 13-ig 200 ezer aláírásgyűjtést kell összegyűjteniük, hogy kiírják a referendumot azzal a kérdéssel, hogy 

"egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?" 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.