A Fidesz is egyetért a korrupcióellenes népszavazás céljával

POLITIKA
2017 szeptember 17., 14:52
comments 248

A Fidesz is indokoltnak tartja az elévülési idő meghosszabbítását a korrupcióval összefüggő bűncselekmények esetében, ehhez nincs szükség aláírást gyűjteni népszavazáshoz - mondta az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke vasárnap az MTI-nek.

Gulyás Gergely szerint elegendő lenne, ha a témában népszavazást kezdeményező ellenzéki pártok bármely képviselője az Országgyűlésnek törvényjavaslatot nyújtana be erről, amelyet a Fidesz támogatna.

Gulyás Gergely azzal kapcsolatban ismertette a Fidesz álláspontját, hogy vasárnap megkezdődött a korrupciós bűncselekmények elévülésének meghosszabbításáról kezdeményezett népszavazás aláírásgyűjtése.

A Fidesz következő frakcióvezetője szerint ha az ellenzék valóban a korrupció elleni küzdelem részének tekinti a kezdeményezést, és nemcsak valamilyen politikai akciót akar, hanem az a célja, hogy az elévülési idő legalább 12 év legyen minden korrupcióval összefüggő bűncselekmény esetén, akkor teljesen felesleges aláírást gyűjteni, és elegendő, ha a kezdeményezésben részt vevő ellenzéki pártok bármely képviselője benyújtja ezt a javaslatot az Országgyűlésnek.

„A Fidesz ezt a javaslatot támogatni fogja.”

A kormánypárti politikus kitért arra, hogy az említett ügyben a népszavazás ebben az országgyűlési ciklusban nem tartható már meg. Annak azonban semmi akadálya, hogy néhány hét alatt a büntető törvénykönyv elévülési szabályainak módosításával közösen fogadják el az elévülésre vonatkozó szigorúbb szabályokat a korrupcióval összefüggő bűncselekmények esetén. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.