A Fidesz is egyetért a korrupcióellenes népszavazás céljával

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Fidesz is indokoltnak tartja az elévülési idő meghosszabbítását a korrupcióval összefüggő bűncselekmények esetében, ehhez nincs szükség aláírást gyűjteni népszavazáshoz - mondta az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke vasárnap az MTI-nek.

Gulyás Gergely szerint elegendő lenne, ha a témában népszavazást kezdeményező ellenzéki pártok bármely képviselője az Országgyűlésnek törvényjavaslatot nyújtana be erről, amelyet a Fidesz támogatna.

Gulyás Gergely azzal kapcsolatban ismertette a Fidesz álláspontját, hogy vasárnap megkezdődött a korrupciós bűncselekmények elévülésének meghosszabbításáról kezdeményezett népszavazás aláírásgyűjtése.

A Fidesz következő frakcióvezetője szerint ha az ellenzék valóban a korrupció elleni küzdelem részének tekinti a kezdeményezést, és nemcsak valamilyen politikai akciót akar, hanem az a célja, hogy az elévülési idő legalább 12 év legyen minden korrupcióval összefüggő bűncselekmény esetén, akkor teljesen felesleges aláírást gyűjteni, és elegendő, ha a kezdeményezésben részt vevő ellenzéki pártok bármely képviselője benyújtja ezt a javaslatot az Országgyűlésnek.

„A Fidesz ezt a javaslatot támogatni fogja.”

A kormánypárti politikus kitért arra, hogy az említett ügyben a népszavazás ebben az országgyűlési ciklusban nem tartható már meg. Annak azonban semmi akadálya, hogy néhány hét alatt a büntető törvénykönyv elévülési szabályainak módosításával közösen fogadják el az elévülésre vonatkozó szigorúbb szabályokat a korrupcióval összefüggő bűncselekmények esetén. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.