Három órán át éhségsztrájkolt egy román politikus

külföld
2017 szeptember 19., 18:39

Florin Roman, a jobbközép-konzervatív Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője kedden kezdett éhségsztrájkba Liviu Dragnea képviselőházi irodája előtt.

A képviselő azért kezdett tiltakozni, mert a kormány nem hozott döntést azzal kapcsolatban, hogy mennyi pénzt szánnak a gyulafehérvári Egyesülés emlékmű megépítésére, ami annak állítana emléket, hogy 1918-ban a városban mondták ki Erdély egyesülését a román királysággal. Erre akarnak felhúzni román nacionalista erők egy 28 méter magas, négy keresztből álló kompozíciót, amit 2018 decemberében avatnának fel, és amit a PNL nagyon támogat.

Az éhségsztrájk végül azért ért véget, mert (a nemrég korrupciós ügyek miatt elítélt) Dragnea házelnök közölte Romannal, hogy félretettek négy millió eurót az emlékműre. Igaz, valószínűleg ez a döntés korábban megszületett már, és semmi köze nem volt a tiltakozáshoz, de így Roman pár óra elteltével mehetett haza vacsorázni. (via Index, Transindex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.