I. világháborús német tengeralattjáró roncsát találták meg Belgiumnál

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az I. világháborúban elsüllyedt német tengeralattjárót találtak az Északi-tengerben a belga partoknál, és feltételezések szerint 23 holttest is lehet benne - írta meg a BBC.

A 30 méter mélyen fekvő, UB-II típusú tengeralattjáró állítólag jó állapotban van. Nyugat-Flandria kormányzója, Feltételezések szerint egy tengeri akna süllyeszthette el.

Nyugat-Flandria kormányzója, Carl Decaluwé azt monta, szándékosan nem árulják el a roncs pontos helyszínét, mert nem szeretnék, hogy bárki túl közel menjen hozzá, vagy esetleg fosztigatni kezdje. Egy belga sajtóhír szerint mindenesetre valahol Ostende kikötője közelében van.

Német tengeralattjáró egy belga kikötőben az I. világháborúbanFotó: DPA/DPA/AFP

A brüsszeli német nagykövetséget már tájékoztatták, hogy a hajóroncs alkár 23 német katona holttestét is rejtheti. Decaluwé szerint ugyanis az ilyen típusú tengeralattjáróknak általában 22 fős személyzete volt, akik egy parancsnok alatt dolgoztak.

A roncs olyan jó állapotban van, hogy még a periszkópok is látszanak a hajótornyon. A hajótest mellett két torpedót is találtak. Eddig 11 első világháború német tengeralattjárót találtak belga vizekben, de a hírek szerint ez maradt meg a legépebben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.