I. világháborús német tengeralattjáró roncsát találták meg Belgiumnál

2017 szeptember 19., kedd 13:44
35

Az I. világháborúban elsüllyedt német tengeralattjárót találtak az Északi-tengerben a belga partoknál, és feltételezések szerint 23 holttest is lehet benne - írta meg a BBC.

A 30 méter mélyen fekvő, UB-II típusú tengeralattjáró állítólag jó állapotban van. Nyugat-Flandria kormányzója, Feltételezések szerint egy tengeri akna süllyeszthette el.

Nyugat-Flandria kormányzója, Carl Decaluwé azt monta, szándékosan nem árulják el a roncs pontos helyszínét, mert nem szeretnék, hogy bárki túl közel menjen hozzá, vagy esetleg fosztigatni kezdje. Egy belga sajtóhír szerint mindenesetre valahol Ostende kikötője közelében van.

Német tengeralattjáró egy belga kikötőben az I. világháborúban Fotó: DPA/DPA/AFP

A brüsszeli német nagykövetséget már tájékoztatták, hogy a hajóroncs alkár 23 német katona holttestét is rejtheti. Decaluwé szerint ugyanis az ilyen típusú tengeralattjáróknak általában 22 fős személyzete volt, akik egy parancsnok alatt dolgoztak.

A roncs olyan jó állapotban van, hogy még a periszkópok is látszanak a hajótornyon. A hajótest mellett két torpedót is találtak. Eddig 11 első világháború német tengeralattjárót találtak belga vizekben, de a hírek szerint ez maradt meg a legépebben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt