Letiltották a Melanie Trump példájával magát hirdető angol nyelviskola plakátjait Zágrábban

A "Csak képzeld el, milyen sokra juthatsz egy kevés angollal" feliratú óriásplakátokat azután kellett leszedni a horvát fővárosban, hogy az amerikai elnök feleségének ügyvédje jogi lépésekkel fenyegették meg a hirdetőket.

A szlovén származású amerikai firstlady-n gúnyolódó plakátokat egy zágrábi nyelviskola rendelte meg. A Trump-család szlovén ügyvédje, Nataša Pirc-Musar elégedetten fogadta a nyelviskola döntését, de mint elmondta, ettől még továbbra is vizsgálják esetleges jogi lépések lehetőségét. 

Mivel Melanie Trump meglehetősen népszerű Szlovéniában, az elnöki pár egy külön ügyvédi irodát bízott meg, hogy védjék a firstlady képmásához fűződő jogokat. 

Az iskola képviselője, Ivis Buric elmondta, hogy nagyon sajnálják, ha megbántották Trump feleségét, épp mint példaképet akarták beállítani a kampányukban. A rövidre sikerült kampány amúgy nagyon népszerű volt, nemzetközileg és helyben is nagy figyelem jutott az iskolára. 

Melania Trump amúgy Melanija Knavs néven született Szlovéniában, húszas éveiben topmodell-karrierje miatt költözött az Egyesült Államokban. Egy divateseményen találkoztak 1998-ban New Yorkban. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.