Letiltották a Melanie Trump példájával magát hirdető angol nyelviskola plakátjait Zágrábban

A "Csak képzeld el, milyen sokra juthatsz egy kevés angollal" feliratú óriásplakátokat azután kellett leszedni a horvát fővárosban, hogy az amerikai elnök feleségének ügyvédje jogi lépésekkel fenyegették meg a hirdetőket.

A szlovén származású amerikai firstlady-n gúnyolódó plakátokat egy zágrábi nyelviskola rendelte meg. A Trump-család szlovén ügyvédje, Nataša Pirc-Musar elégedetten fogadta a nyelviskola döntését, de mint elmondta, ettől még továbbra is vizsgálják esetleges jogi lépések lehetőségét. 

Mivel Melanie Trump meglehetősen népszerű Szlovéniában, az elnöki pár egy külön ügyvédi irodát bízott meg, hogy védjék a firstlady képmásához fűződő jogokat. 

Az iskola képviselője, Ivis Buric elmondta, hogy nagyon sajnálják, ha megbántották Trump feleségét, épp mint példaképet akarták beállítani a kampányukban. A rövidre sikerült kampány amúgy nagyon népszerű volt, nemzetközileg és helyben is nagy figyelem jutott az iskolára. 

Melania Trump amúgy Melanija Knavs néven született Szlovéniában, húszas éveiben topmodell-karrierje miatt költözött az Egyesült Államokban. Egy divateseményen találkoztak 1998-ban New Yorkban. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.