Orbán nem lát itthon kihívót, 2030-ig tervez

2017 szeptember 19., kedd 7:39
418

Az őszi parlamenti ülésszak előtt idén is összeült a Fidesz-frakció, és meghallgatták Orbán Viktor előadását. Bár az esemény szigorúan zárt volt, az atv.hu és a hvg.hu is megtudott részleteket arról, mi hangzott el.

Ez lesz a világban:

  • Orbán 2030-ig ívelő víziót vázolt fel, és azt mondja, addigra oktatási, egészségügyi és gazdasági mutatókban is lekőrözi majd régiós szomszédait Magyarország, még Ausztriát is. Persze akkor, ha a jelenlegi politika folytatódik.,
  • Hasonló távlatban lesz meghatározó szerinte Európa egésze számára a migráció és a népességfogyás, és azok az országok fognak szerinte messze jobban állni versenytársaiknál, akik megfelelő válaszokat adtak mindkét kihívásra. Akik pedig rossz válaszokat adnak, azok leszakadnak.
  • Meglepetésre a digitalizáció és az informatika fontosságáról is beszélt.

A belpolitikában pedig:

  • Lesajnálja a Jobbikot és az MSZP-t, nem lát igazán erős kihívót Magyarországon.
  • Lényegében ezért van szükség Soros főellenséggé tételére, valaki ellen ugyanis mindenképp küzdeni kell. Így a választásig ez lesz: Soros terv, állítsuk meg Brüsszelt.
  • Azt a benyomást is erősíteni kell a kampányban, hogy a választók gazdasági helyzete javul.
  • Állítólag nem beszélt kifejezetten a kétharmadról, csak azt mondta, győzni kell, és hogy nem szabad elbizakodottnak lenni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt