8 év fegyházat kapott az a domaszéki férfi, akinek a házában 6 kiló heroint találtak

A Szegedi Ítélőtábla jogerősen 8 év fegyházbüntetéssel sújtott egy domaszéki férfit, aki 6 kiló heroint rejtett el a házában. A bíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklásban mondta ki bűnösnek az 56 éves, szerb-magyar kettős állampolgárt.

Az autóval közlekedő vádlottat 2015. május 21-én este Domaszéken állították meg a Csongrád megyei rendőrök, majd házkutatást tartottak a házában.

  • A főépület és a tárolóként szolgáló melléképület közötti tér kettős tetőszerkezete között négy csomagban összesen nettó 5945 gramm herointartalmú anyagra bukkantak.
  • Az udvari tárolóban is találtak több mint 46 kg össztömegű, koffein és paracetamol tartalmú sárgás port (a heroin jellemző hígítószerét).
  • A főépület alsó szobájában pedig a heroin tartalmú anyag csomagolásához használt ragasztószalagot találtak.

A vádlottól lefoglalt kábítószerek összes hatóanyag-tartalma legalább 1600 gramm, ami meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, sőt több mint a tizenháromszorosa. A kábítószer feketepiaci értéke több mint 30 millió forint.

Korábban a Szegedi Törvényszék is 8 év szabadságvesztést szabott ki a férfira, de most börtönről fegyházra változtatták az ítéletet. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.