Kéthetes csecsemővel rakták utcára a devizahiteles családot

Tíz éve vettek fel házfelújításra devizahitelt, majd nem tudták fizetni az elszabadult törlesztőrészleteket, így az utcára raktak egy családot Budapesten.  A szülők így egy kéthetes csecsemővel és egy másfél éves kisfiúval kerültek utcára, jelenleg a nagymamánál húzzák meg magukat, a gyerekszoba kertben, egy sátorban van. Az RTL Klub anyagából az is kiderül, idén 708 családot költöztettek ki, és még 30 ezer családra vár ugyanez a sors.

Az LMP moratóriumot szeretett volna a kilakoltatásokra, ám ezt a javaslatot a Fidesz nem támogatta. A kormánypárt éveken át kommunikálta, hogy megmentette a devizahiteleseket, de az első mentőcsomagokkal leginkább azok jártak jól, akik egyébként is komolyabb tartalékokkal rendelkeztek, és óriási kedvezménnyel vissza tudták fizetni a hiteleiket. (Ahogy a parlamenti képvislők is tették, fejenként sokmilliós nyereséget elkönyvelve.) A további mentőcsomagok, az árfolyamgát és egyéb intézkedések ugyan sok devizahiteles terhét enyhítették, de a legnehezebb helyzetben került családokat (körülbelül harmincezer ilyen család lehet) ezek sem húzták ki a bajból. (RTL Klub)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.