Kéthetes csecsemővel rakták utcára a devizahiteles családot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tíz éve vettek fel házfelújításra devizahitelt, majd nem tudták fizetni az elszabadult törlesztőrészleteket, így az utcára raktak egy családot Budapesten.  A szülők így egy kéthetes csecsemővel és egy másfél éves kisfiúval kerültek utcára, jelenleg a nagymamánál húzzák meg magukat, a gyerekszoba kertben, egy sátorban van. Az RTL Klub anyagából az is kiderül, idén 708 családot költöztettek ki, és még 30 ezer családra vár ugyanez a sors.

Az LMP moratóriumot szeretett volna a kilakoltatásokra, ám ezt a javaslatot a Fidesz nem támogatta. A kormánypárt éveken át kommunikálta, hogy megmentette a devizahiteleseket, de az első mentőcsomagokkal leginkább azok jártak jól, akik egyébként is komolyabb tartalékokkal rendelkeztek, és óriási kedvezménnyel vissza tudták fizetni a hiteleiket. (Ahogy a parlamenti képvislők is tették, fejenként sokmilliós nyereséget elkönyvelve.) A további mentőcsomagok, az árfolyamgát és egyéb intézkedések ugyan sok devizahiteles terhét enyhítették, de a legnehezebb helyzetben került családokat (körülbelül harmincezer ilyen család lehet) ezek sem húzták ki a bajból. (RTL Klub)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.