Pont kimondta a mexikói tévébemondó, hogy "őrizzék meg a nyugalmukat", amikor kitört a földrengés

külföld
2017 szeptember 20., 10:32
comments 72

A mexikói Foro TV élő adásában éppen a földrengésről volt szó, a megbízható nagybácsi figuráját hozó műsorvezető pedig átismételtette a nézőkkel, hogy ugye emlékeznek, hogy mi a teendő ilyenkor. A stúdió ezek után persze éppen akkor kezdett rázkódni - nyilván egy utórengéstől - , amikor ott tartott, hogy őrizzék meg a nyugalmukat. Hősünk ekkor vicces arcot vágott, és visszafogottan ugyan, de elvesztette a nyugalmát.

link Forrás

A földrengés viszont egyáltalán nem volt vicces, a több, mint kétszáz eddig megtalált halálos áldozat jó fele Mexikóvárosban halt meg, ahol a Foro stúdiója is található. (Az legfrisebb hivatalos szám a 217 halott.) A fővárosban, ahol a polgármester szerint minimum 44 épület dőlt össze, a lakások 40 százalékában nincs áram, ami durván 8 millió embert érint.

Az eleve földrengéssújtotta országon belül is a főváros az egyik legveszélyesebb terület, mivel a 20 milliós település egy egykori feltöltött tó medrébe épült. A laza talajban pedig felerősödnek a rengéshullámok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.