Agyonlőttek egy siketet az oklahomai rendőrök, mert nem engedelmeskedett a felszólításnak, amit nem is hallhatott

Gyilkosság gyanújával indított nyomozást az Oklahoma City-i rendőrség Magdiel Sanchez halála ügyében. A 35 éves siket férfit egy rendőr, Chris Barnes őrmester lőtte agyon.

Barnes erősítést kérő kollégája, Matthew Lindsey riasztására érkezett Sanchez otthonához. Lindsey-t eredendően egy cserbenhagyásos balesethez riasztották, aminek a gyanúsítottja Sanchez apja volt. Amikor Sanchezék házához ért, a későbbi áldozatot a tornácon találta. Sanchez egy félméteres vasrudat tartott a kezébe - a szomszédok szerint azzal hajtotta el a kóbor kutyákat éjszakai sétái során.

Lindsey erősítést kért, majd Barnes érkezése után Bo Matthews rendőrkapitány szerint "szóbeli utasításokat adott" Sancheznek, hogy "fonja el a fegyvert és feküdjön a földre". A szomszédok ugyan üvöltözni kezdtek a rendőrökkel, hogy Sanchez nem hallja őket, mert siket, azok vagy nem hallották a figyelmeztetést, vagy nem törődtek vele. Lindsey és Barnes egyszerre nyitott tüzet a közelítő Sanchezre. Lindsey sokkolót, Barnes a pisztolyát használta. Mindketten találtak. Sanchez a helyszínen életét vesztette.

Matthews rendőrkapitány tájékotatása szerint az ügyben gyilkosság gyanújával indult vizsgálat. (Via NBC News)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.