Kreatívnak kell nevelni a gyerekeket, amire most tanítjuk őket, azzal 30 év múlva már nem fognak munkát találni

gazdaság
2017 szeptember 21., 04:57
comments 271

Ne olyanra tanítsuk a gyerekeinket, amivel majd a feldolgozóiparban tudnának elhelyezkedni

- ezt mondta a New Yorkban, a Bloomberg hírügynökség konferenciáján Jack Ma, az Alibaba nevű kínai internetóriás alapítója. Arról beszélt, hogy az elmúlt 200 évben a feldolgozóipar volt a munkahely teremtés alapja, de ez a következő 30 évben a mesterséges intelligencia és a robotok miatt drámaian meg fog változni. Jack Ma szerint kreatívnak kell nevelni a gyerekeket, ha azt akarjuk, hogy találjanak magunknak munkahelyet, miután felnőnek. Szerinte azokat az állásokat, amiket a feldolgozóiparban elveszítünk, majd a szolgáltató szektorban létrejövő új munkahelyekkel lehet majd pótolni.

Arról is beszélt, hogy nem kell félni a gépektől, mert azok sosem lehetnek bölcsek, mint az embere, és nem fognak tudni szeretni sem, ez pedig a mi kezünkre játszik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.